tisdag 19 oktober 2010

Äppelmarmelad

Tittade på Nyhetsmorgon, Malin Söderström hade gjort en äppelmarmelad som de serverade till ädelost. Det såg så gott måste prova...det blev en vacker färg på den också.

Du behöver:

1.5 1.5 kg äpplen, svenska röda och saftiga tex Aroma
1 1 dl vatten
1 1 st citron
Syltsocker (5 dl per l äppelmos)
1-2 1-2 dl valnötskärnor, grovhackade Jag skippade valnötterna Johnny är allergisk
använd i hop med : Ädelost.. jag tror det är gott till annat också
Receptet ger ca 1 liter.
Gör så här.....
* Tvätta äpplena.
* Kärna ur och skär i grova kärnfria bitar (behåll skalet på).
* Lägg i en tjockbottnad kastrull och slå i vatten och saften från en citron.
* Lägg på ett lock och låt det sakta sjuda upp och sakta koka tills äpplena är helt sönderkokta.           Viktigt att koka försiktigt så att äpplena inte bränner.
* När äpplena är sönderkokta, mixa med en stavmixer äpplena mjuka.
*Uppskatta eller mät hur mycket äppelmos som finns och mät upp 5 dl syltsocker per liter äppelmos.
* Rör ned och låt koka upp och puttra försiktigt i ca 5 minuter.
*Rosta valnötterna och grovhacka och vänd ned i marmeladen.
* Skär en bit ädelost och toppa med en klick marmelad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar